Makeup by Nikolett Toth

Beauty blender használata a tökéletes eldolgozásért

A professzionális ecsetek és szivacsok mellet felütötte fejét pár éve egy bizonyos “beauty blender”, amely nagyon hamar mindenki kedvencévé vált.

Viszont azok számára akik még esetleg nem próbálták vagy nem is hallottak felőle egy rövid kis ízelítőt szeretnék írni, hogy miért is lett olyan híres és mi is ennek a kis csodának a titka!

Mi az a beauty blender?

Miért olyan különleges a beauty blender, mitől több, mint egy hagyományos sminkszivacs?

A beauty blender egy speciális anyagból készült, különleges, csepp formájú professzionális sminkszivacs, amely tökéletesen képes eldolgozni szinte az összes textúrát, legyen az krém vagy por.

A legtöbb sminkes, köztük én is, azt kedvelik benne a legjobban, hogy természetes, a bőrhöz nagyon hasonló, nem maszkszerű hatás érhető el vele, de ennek ellenére mégis tökéletes fedést biztosít.

Anyagából adódóan kedvező tulajdonsága, hogy nagyon kevés terméket nyel el, így sokkal takarékosabb választás lehet a többi sminkszivaccsal szemben.

Nagyon puha, rugalmas, élvezet vele az anyagok felvitele!

Tökéletesen lehet vele eldolgozni szinte az összes sminkterméket, nem lesz foltos, nem lesz csíkos tőle a smink.

Különleges csepp formájának köszönhetően pedig a legnagyobb felületektől a legkisebb zugokig képes mindenhol tökéletesen eldolgozni a felvett anyagot.

Beauty blender használata

Beauty blender használata rendeltetésszerűen

1. Első lépésként a beauty blendert be kell nedvesíteni, olyannyira, hogy elérje végső, megnövekedett formáját. Röviden tömören meg kell várni, ameddig “kidagad”.

2. Miután elérte végleges formáját, jó alaposan ki kell csavarni, hogy a lehető legkevesebb nedvesség maradjon benne. (A beauty blender különlegessége az is, hogy hiába nedvesítjük be, felszíne valójában száraz marad, így nem kell attól félni, hogy foltosan, egyenetlenül viszi fel a termékeket.)

3. Ha kicsavartuk a lehető legtöbb vizet, már fel is lehet venni vele az alapozót, korrektort, pirosítót, highlightert és még amit csak az ember szeretne. Nyomogató, kis ütögető mozdulatokkal érdemes felvinni általában a termékeket, de ezt mindenki érezni fogja, hogy hogy a legkényelmesebb számára.

4. A beauty blender tisztítása sem maradhat el! Minden használat után érdemes kimosni a beauty blendert, hiszen az ecsetekhez hasonlóan itt is egy kevés termék az anyagban marad, amely melegágya lesz a baktériumok elszaporodásának. A legjobb, ha a beauty blenderhez kifejlesztett szappant beszerezzük, és azzal mossuk meg, de egy mezei szappan is megteszi a hatását. A lényeg a rendszeres tisztántartás, hiszen ezzel nem csak a higiéniát, de a hosszabb élettartamot is biztosítjuk!

5. Az alapos szappanos tisztítás után pár óra alatt visszanyeri eredeti, kisebb méretű állapotát.

Eredeti vs. dupe

Miért érdemes az eredeti beauty blenderre beruházni és nem egy dupe-ot olcsóbban megvenni?

  • Az eredeti beauty blender anyagát sajnos vagy nem sajnos, de még egyetlen másik márka sem tudta tökéletesen lekoppintani. Vannak egészen jó utánzatok, amelyekkel valóban hasonlóan jó dolgozni, de lekörözni véleményem szerint még senki sem tudta.
  • Sokkal hosszabb lehet az élettartama is, ha megfelelően és rendszeresen van tisztítva a hozzá tartozó szappannal.
  • Kevesebb anyagot vesz fel, mint leutánzott változatai, így talán mégiscsak be fogja hozni a többletköltséget.
  • Az eredeti beauty blender márkának mára már nagyon sok fajtájú szivacsa lett, az egészen minitől a legnagyobb, testre valóig, így akárhova is szeretnénk használni, mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet, ugyanabban a kiváló minőségben. Emellett pedig több színben is elérhető, kedvünk szerint lehet válogatni belőlük.
Beauty blender tisztítása

Ha ezek az érvek sem győztek meg és mégis egy olcsóbb, de hasonló terméket vennél meg, akkor érdemes ezekkel tisztában lenned.

Az eredeti beautyblender esetében úgymond adott a szivacs keménysége, de a piacon lévő többi terméknél változó lehet, ezért azt érdemes választanod, ami a számodra a legkényelmesebb, legszimpatikusabb.

Létezik ezekből a szivacsokból:

  • kemény (tömöttebb állagú, amit viszonylag nehéz összenyomni),
  • rugalmasan kemény / félkemény (ez a fajta puhább, rugalmasabb, könnyebb összenyomni kemény társánál),
  • puha (nagyon rugalmas, könnyű összenyomni és összenyomás után gyorsan vissza is ugrik eredeti formájába).

Hátrányuk több dupenál is észrevehető: használat közben morzsolódhatnak. Sajnos ezt előre nyilván nem lehet tudni. Olyan dupe-pal is találkoztam már, amely fel sem akarta szívni a vizet vagy egy másik úgymond “visszavette” az arcról a már felvitt terméket.

Ha mégis meg kellene neveznem egy utánzatot, akkor talán a Real Techniques narancssárga színű beauty blenderét említeném meg, vagy még esetleg a Morpheét.

Összességében azt tudom ajánlani, hogy a kísérletezgetések helyett válaszd az eredetit, hiszen nem véletlenül nyúlta le megannyi cég.

ebook

Arcápolási rutin

Remélem mondanom sem kell, hogy milyen fontos a megfelelő arcápolási rutin kialakítása, hiszen a smink is a tökéletes bőrképen mutat a leggyönyörűbben. Iratkozz fel a várólistára, amiben egy cikksorozatban elmesélem, hogy milyen szempontokat vegyél figyelembe!

Picture of Tóth Nikolett

Tóth Nikolett

Tóth Nikolett vagyok a cheeks on fleek blog megálmodója, emellett professzionális sminkes. Marketinges egyetemi tanulmányaim mellett vágtam bele a Glamour Makeup Academy makeup artist képzésébe, ahol hobbiból hivatás született.