Makeup by Nikolett Toth

Highlighter használata: hogyan legyen ragyogó a sminked?

Napjainkban nagyon divatos smink elemmé vált a highlighter, ami valóban képes “feltenni a smink i-jére a pontot”.

Azonban amennyire fel tudja dobni, annyira el is tudja rontani az elkészített sminkünket, ezért fontos, hogy tudd, hogyan is kell helyesen alkalmazni!

A legjobb highlighter kiválasztása

Nem mindegy milyet, hogyan és hová!

A kontúrozáshoz hasonlóan a highlighter használatához is fontos, hogy tudd, hogy az arcodnak mely részeit előnyös kiemelni. Ezért érdemes mindenképp egy professzionális sminkes véleményét kikérned, esetleg egy önsminkelő tanfolyamon részt venned. Így könnyen elsajátíthatod azokat a módszereket, mozdulatokat, amivel később saját magadnak is tökéletes, ragyogó hétköznapi és akár alkalmi sminket készíthetsz el.

Mivel a highlighter többféle színű, tónusú, textúrájú lehet, ezért nem olyan egyszerű a megfelelő kiválasztása. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen alkalomra választjuk ki azt a bizonyos highlightert.

Highlighter használata: mely területekre kell felvinni?

Arccsont feletti rész: Ragyogóvá, üdévé teszi a sminket, ha egy kis highlightert viszünk fel az arccsont, illetve a pirosító felé. Figyeljünk rá, hogy megfelelően legyen eldolgozva, nem szabad, hogy élesen elhatárolódjanak a színek.

Halánték vonalától a szemöldökcsontig: Sokan ezt a területet kihagyják, pedig gyönyörűen mutat, mikor a napsugarak elkapják az arcnak ezen pontját!

Szemzug: A szemsmink tökéletes része lehet, ha a szemzugba egy leheletnyi highlightert csempészünk, hiszen felnyitja és ragyogóvá varázsolja a tekintetet!

Cupido-ív: A felső ajkak közepén található kis “bemélyedést” nevezzük Cupido ívnek, amelyet ha highlighterrel emelünk ki, teltebbnek fogja mutatni a szájat.

Orrnyereg: Az orr középső vonalán is lehet vele játszani, kontúrozással együtt csodásan lehet korrigálni az esetleges hibákat.

Áll, homlok: Ezek azok a pontok, ahová még esetlegesen fel lehet vinni, de személy szerint én nem annyira kedvelem ezeket a pontokat. Nem mindenkinek áll jól, illetve nagyon könnyen mű hatást tud kelteni, főleg, ha valaki a hétköznapokon is így viseli.

Highlighter smink

Milyen tényezőkre érdemes figyelni, ha highlightert szeretnénk viselni?

  • Ha lehet mindig természetes fénynél válassz highlightert, mivel teljesen más hatása van egy mesterséges lámpafény alatt és a természetes napfényben is!
  • Ha egyenetlen, pattanásos, kipattogott a bőr, érdemes inkább kerülni a highlighter használatát, mert még inkább kiemeli a bőrhibákat, ezzel elrontva az összképet!
  • Tökéletes eldolgozás és mérték! Ez a kulcsa a természetes hatású highlightnak. Ha túl sok termék kerül az arcra nem egy egészséges, üde bőrképet fogsz kapni, hanem egy maszkhatású, túlzóan fényes, mű valamit.
  • Az olajos bőrű hölgyeknek nagyon figyelni kell, hogy csak csínján bánjanak vele, mert könnyen izzadt, olajos, zsíros hatást kelthetnek vele!
  • Vedd figyelembe, hogy hová indulsz! Ha csak iskolába, munkába, délutáni találkára mész érdemes a bőrszínhez legközelebb álló színű és apróbb szemcséjű highlightert választani! Ellenben ha egy vad bulira készülsz, akkor akár nyugodtan nyúlhatsz is a lila, nagyobb szemcséjű változatáért.
Highlighter szem
ebook

Arcápolási rutin

Remélem mondanom sem kell, hogy milyen fontos a megfelelő arcápolási rutin kialakítása, hiszen a smink is a tökéletes bőrképen mutat a leggyönyörűbben. Iratkozz fel a várólistára, amiben egy cikksorozatban elmesélem, hogy milyen szempontokat vegyél figyelembe!

Picture of Tóth Nikolett

Tóth Nikolett

Tóth Nikolett vagyok a cheeks on fleek blog megálmodója, emellett professzionális sminkes. Marketinges egyetemi tanulmányaim mellett vágtam bele a Glamour Makeup Academy makeup artist képzésébe, ahol hobbiból hivatás született.