Makeup by Nikolett Toth

Sminkhoroszkóp: milyen smink illik hozzád?

A smink elkészítése során, ha bírod az ilyesmit, elkészítheted sminked jellemző vonásait a horoszkópod alapján is.

Ahogy személyiségjegyeidet is meghatározhatják a csillagjegyek, a horoszkóp, így a sminkelésben miért ne lehetne hagyatkozhatnál rá?

Nézzük át együtt, hogy csillagjegyed szerint mi az, ami a leginkább passzolhat hozzád!

Vízöntő (január 21. – február 19.)

Nyughatatlan, kalandvágyó, kreatív énedet sminkedben is remekül meg lehet jeleníteni. Nem kell, hogy folyton ugyanazt viseld, próbálj ki mindig valami újat, kísérletezz hangulatod szerint. Nem baj ha az aktuális trendekbe is bele-bele nyúlsz, nem kell leragadnod egy adott sminkfajtánál.

Halak (február 20. – március 20.)

Figyelem, empátia, de egy kicsi önbizalomhiány jellemez téged. Talán nem is mersz erős sminkeket hordani, de ezzel nincs semmi gond. Ha komfortzónádból nem szeretnél kilépni, akkor nem is kell, hiszen lágyabb, naturálisabb, elegánsabb sminkekkel nagyobb sikert is fogsz elérni. A pasztellszínek mindenképpen a barátaid lesznek sminkek terén.

Kos (március 21. – április 20.)

A kos alapvető jellemzője, hogy határozott, magabiztos, eltökélt személyiség, tehát ez a sminkben is meg kell, hogy mutatkozzon. Ne ijedj meg a színektől, a mélyebb tónusú sminkektől sem. Viseld bátran legkedvesebb vörös rúzsodat! Határozottságodat nyugodtan emeld ki csillogó, irizáló termékekkel, még inkább magabiztosságodat fogja kiemelni.

Bika (április 21. – május 20.)

Megfontolt, komfortzóna kedvelő, ragaszkodó személyiség miatt az örök klasszikusok, mint a tusvonal vörös rúzzsal vagy a minimalista natúr smink lehet a legjobb választás számodra. Tudod mi áll jól neked, a megszokott sminked a védjegyed és ezt jött-ment trendek nem rúghatják fel.

Ikrek (május 21. – június 21.)

Mivel nyitott vagy mindenre, ismered az új trendeket, szeretsz néha kísérletezni és állandóan pörögsz, ezért ne is ragadj le egyetlen sminktípusnál! Kísérletezz a színekkel, textúrákkal! Ha van kedved, időd és energiát miért is ne válogathatnád nap mint nap kedvenc rúzsaidat, szemhéjfestékeidet? (Persze a pénztárcád és a párod sem fog repesni az örömtől, de mint tudjuk… „50%”-kal levolt árazva…)

Rák (június 22. – július 22.)

Érzékeny, kötődő, szeretetreméltó személyiségedet külsődön talán azzal tudod leginkább kifejezni, hogy külsőleg azt a bájos teremtést adod, aki valójában vagy. A barackos, rózsaszínes vagy föld színek tökéletesen kiemelik személyiséget. Enyhe pirosítóval kiemelheted kislányos bájodat.

Smink horoszkóp

Oroszlán (július 23. – augusztus 23.)

Optimista, karizmatikus, sikerorientált személyiségedet mivel is dobhatnád fel, mint sikerességedet szimbolizáló csillogó, bronzos, aranyos sminkkel. Tekinteted kiemelésére szempilláidat és szemöldöködet is hangsúlyosabbá érdemes tenned.

Szűz (augusztus 24. – szeptember 23.)

Precíz, rendszerető emberként jó kézügyességgel megáldva számodra minden sminktípus fekszik. Nyugodtan próbálkozz bonyolultabb tusvonal meghúzásával, esetleg dupla tusvonallal, hidd el, ha valakinek megy ez, akkor az Te vagy! Erősebb rúzsokat is bátran használhatsz precízen meghúzott szájkontúrceruzával, hiszen az fogja felrakni az i-re a pontot.

Mérleg (szeptember 24. – október 23.)

Harmonikus, társaságkedvelő, szépérzékkel megáldott ember vagy, aki nem mellesleg a szerelemnek és a romantikának él. Számodra tökéletes választás lehet a rózsaszín, a piros, a bordó és a bronzos színek játéka. Tekinteted kiemelésére a hangsúlyos szempillák a legtökéletesebbek. Ha nem lettél megáldva túl dús és hosszú szempillával, nyugodtan használj tincses vagy esetleg soros szempillákat.

Skorpió (október 24. – november 22.)

Az ellentétek embere vagy, kívül határozott, bátor, energikus, de belül valójában egy mélyérzésű, sérülékeny, szenvedélyes ember lakozik. Ezt a kettőséget érdemes sminkeddel is megmutatni! Keverd a határozott, erősebb kontúrokat, de szem vagy szájsminked mindenképp rejtsen egy kis kifinomult, kedves rózsaszínes (babás) színt.

Nyilas (november 23. – december 21.)

Nyughatatlan, kalandvágyó személyiséged a sminkelési szokásaidban is megmutatkozhat. Nem kell beállnod a sorba és ugyanazt viselned mint másoknak, hiszen ötletességed és merészséged fogja megadni a sminkben azt a pluszt, amiért mindenki felfigyel rád. Nyugodtan nyúlj az erősebb (akár neon) színek felé.

Bak (december 22. – január. 20.)

Megfontolt, fegyelmezett vagy és a szabályok betartásával éled az életed, így a sminkelésben sem kedveled annyira a változatosságot, kihívóságot. Szereted a megszokott, jól bevált technikákat és termékeket. Azonban tudd, hogy a sötétebb árnyalatok (akár a füstös szem) igézővé teszik megjelenésedet. A földszínek, a barnás árnyalatok a Te színeid!

ebook

Arcápolási rutin

Remélem mondanom sem kell, hogy milyen fontos a megfelelő arcápolási rutin kialakítása, hiszen a smink is a tökéletes bőrképen mutat a leggyönyörűbben. Iratkozz fel a várólistára, amiben egy cikksorozatban elmesélem, hogy milyen szempontokat vegyél figyelembe!

Picture of Tóth Nikolett

Tóth Nikolett

Tóth Nikolett vagyok a cheeks on fleek blog megálmodója, emellett professzionális sminkes. Marketinges egyetemi tanulmányaim mellett vágtam bele a Glamour Makeup Academy makeup artist képzésébe, ahol hobbiból hivatás született.