Makeup by Nikolett Toth

Alkalmi smink

Szilveszter, Karácsony, ballagás, évforduló, leánybúcsú vagy születésnap? Mind mind csupa fontos alkalmak, amelyeket méltón, a legjobb formánkban kell megélnünk!

Nekünk nőknek egyébként is nagyon fontos a jó megjelenés, a csinos ruha, a beállított frizura és a tökéletesen elkészített smink, így természetesen a nagy eseményeken különösen tündökölni szeretnénk.

Szép alkalmi smink a szem körül

Az alkalmi smink olyan önbizalmat ad viselőjének, amellyel képes beragyogni az egész eseményt, főleg ha ezt egy professzionális sminkes készíti el, aki az előnyöket kiemelve és nem eltakarva ragyogtatja meg viselője szépségét.

Az alkalmi smink különbözik a hétköznapi sminktől, hiszen hangsúlyosabb, elegánsabb és még ragyogóbb. Általában egy hétköznapi smink visszafogott és szem vagy szájhangsúlyos (jó esetben), még egy alkalmi sminknél megengedett egy kis csillám, egy merész tusvonal vagy akár egy vérvörös rúzs.

Alkalmi smink tusvonallal

Alkalmi smink ötletek

“Sajnos” nincs egy kifejezett szabály, hogy kinek milyen alkalmi smink fog jól állni, hiszen ez rengeteg tényezőtől függ, köztük az illető színtípusától, arc- és szemformájától, szem- és hajszínétől. Emellett fontos az a tényező is, hogy például keresztelőre készül az illető vagy szilveszteri partyra! Nyilvánvalóan a két esemény hangulata és az odaillő megjelenése is teljesen más.

1. Tökéletes tusvonal

A tusvonal egy olyan “sminkeszköz”, ami szinte bárhová tökéletes választás lehet. Ha maga az esemény is visszafogottabb, csendesebb, akkor érdemes vékony, nem túl hangsúlyos tusvonallal kiemelni a szemeket, viszont egy lánybúcsúra simán belefér egy vastagabb, igazi cicás tusvonal. Sőt! A bevállalósoknak simán jöhet egy kis csillámos tusvonal is, hogy igazán ragyogóvá tegye az estét.

Azok, akiknek mélyen ülő, rejtett szemük van jobb a tusvonal viselését elkerülni, mert sajnos nem érvényesül rajtuk igazán.

A visszafogottabb eseményekre nem túl feltűnő szájfénnyel vagy rúzzsal lehet teljessé tenni az alkalmi sminket, még Szilveszterre bevállalható hozzá egy tűzpiros rúzs is!

2. Füstös alkalmi smink

A füstös sminket rengeteg módon lehet elkészíteni így minden alkalomra telitalálat lehet. A halványabb, barnás színekkel visszafogottabb, de mégis elegáns hatás érhető el. Sötétebb, élénkebb színekkel játszva viszont tökéletes lehet a vadabb partykra is. Nude színű vagy harsányabb rúzzsal, végtelen kombinációja lehet a füstös sminknek, így egy professzionális sminkesre bízva biztos nem lőhetsz mellé.

3. Cut crease

A cut crease talán nem mindenki számára ismert technika és talán nem is túl szokványos, azonban nagyon látványos. A füstöshöz hasonlóan ennél a technikánál is elérhető finom és nagyon extra look is. A világos, barnás árnyalatokkal elegáns és visszafogott, a színes, erősebb színekkel pedig hivalkodóbb hatást lehet elérni. Szintén lehet variálni nude és erősebb színű rúzsokkal is. Ez a technika rengeteg gyakorlást igényel még a professzionális sminkeseknek is sokszor meggyűlik vele a bajuk, ezért semmiképp sem javasolnám, hogy otthon próbáld meg elkészíteni egy fontos esemény előtt!

A legfontosabb alkalmak szerves része általában a tánc és az evés-ivás. Ezek a “programok” pedig igencsak meg tudják viselni a sminket, ezért érdemes professzionális termékekkel elkészíteni, hogy végig gondtalanul ünnepelhessünk. Talán sokan úgy gondolják, hogy ha nem ők állnak az esemény középpontjában, akkor felesleges sminkes szakemberhez fordulni, de ha tartós, esztétikus és a hozzád legjobban illő sminkben szeretnél megjelenni, ne sajnáld rá a pénzt! Hidd el, minden egyes forintját meg fogja érni!

Extra alkalmi smink
ebook

Arcápolási rutin

Remélem mondanom sem kell, hogy milyen fontos a megfelelő arcápolási rutin kialakítása, hiszen a smink is a tökéletes bőrképen mutat a leggyönyörűbben. Iratkozz fel a várólistára, amiben egy cikksorozatban elmesélem, hogy milyen szempontokat vegyél figyelembe!

Picture of Tóth Nikolett

Tóth Nikolett

Tóth Nikolett vagyok a cheeks on fleek blog megálmodója, emellett professzionális sminkes. Marketinges egyetemi tanulmányaim mellett vágtam bele a Glamour Makeup Academy makeup artist képzésébe, ahol hobbiból hivatás született.