Makeup by Nikolett Toth

Party smink

A szürke hétköznapok után nagyon lassan, de elérkezik a várva várt hétvége. A hétvége pedig sokak számára egyet jelent a bulival. Nézzük milyen is egy jó party smink!

A rohanós reggeleken sosincs idő a sminkelésre, így jó esetben egy gyors natúr sminket feldobunk, rossz esetben pedig csupasz arccal indulunk el. Épp ezért esik olyan jól a hétvégéken, ha jut idő egy kis csinosításra, és végre teljes pompában indulhatunk utunkra.

Mindenki szeretné, hogy sminkje egész éjszakán át tartson és ne folyjon szét az arca mielőtt éjfélt ütne az óra. Professzionális sminkes segítségével ez nagyon könnyen meg is valósítható, hiszen a professzionális termékek biztosítják, hogy se a tánc közbeni izzadás, se a tömeg miatti hőség miatt ne essen baja sminkednek.

Party sminkek

Lássuk, hogy milyen party smink lehetőségek vannak, amelyeket személyre szabva kérhetsz egy professzionális sminkestől!

Party sminkek

Naturális

Persze sokan arra gondolnak, hogy egy natúr smink miatt nem mennek el feleslegesen sminkeshez, hiszen maguk is képesek megalkotni. Azonban a natúr sminket ne úgy értsd, hogy a sminkes felpakol rád egy kis szempillaspirált és egy kis szájfényt és útnak ereszt! A naturális smink vagy úgynevezett “No makeup makeup” lényege, hogy tökéletes alapozással és az arcodnak megfelelő kontúrozással a lehető legelőnyösebb “alapot” hozzuk létre. A szemöldökkel is ugyanez a helyzet, hiszen egy jól megrajzolt, fixált szemöldök keretet ad az arcnak és rengeteget dob a megjelenésen.

Ehhez egy kis barnás szemsmink és natúr ajkak tökéletes összképet alkotnak! Ha unalmasnak tartanád, egy kis bronzos csillogást bele lehet csempészni a sminkbe, illetve az apró kis csillámok is nagyon fel tudják dobni.

Naturális party smink

Füstös

Ezt a sminktechnikát mindenképp professzionális sminkesre bíznám, hiszen még a képzett szakemberek is csak rengeteg gyakorlással érik el a tökéletes füstös hatást. Ha otthon próbálod meg reprodukálni előfordulhat, hogy nem lesz megfelelően előkészítve a szem, nem lesz tökéletes a bázis, így a szemed végül úgy nézhet ki, mint egy pandának.

A füstös szemsminknek rengeteg variációja létezik, lehet az klasszikus barna, de el lehet készíteni a szivárvány összes árnyalatából is, ezért is tartom fontosnak, hogy egy hozzáértő készítse el, aki tudja, hogy a szemedhez, hajadhoz, ruhádhoz mi állna jól. Ha nagyon bevállalós vagy a füstös szemsmink mellé választhatsz harsány színű rúzst is, hiszen buliban ez megengedett.

Cicaszem, hangsúlyos tusvonal

Egy másik technika ami igencsak problémásnak mondható. Sok sminkes is lélegzetét visszafojtva húzza meg a tökéletes tusvonalat, így ha fontos eseményre, partyra mész bízd magad profira, hiszen rengeteg buktatója van a tusvonal tökéletes, pontos meghúzásának.

Kombinálható a hangsúlyos, cicás tusvonal füstös hatással is, így még ütősebb szemsmink születhet. Szintén a bevállalósak választhatnak hozzá erősebb, akár bordó rúzst is, illetve egy kis csillogást is, de nem túlzásokba esve!

Party smink tippek

Egy-két tanács, hogy még ütősebb és tartósabb maradjon a sminked!

  • Kérj műszempillát! Ha amúgy nem viselsz műszempillát a hétköznapokon, remek eszköze lehet a smink megkoronázásának egy minőségi műszempilla, amit másnap reggel akár le is vehetsz.
  • Tartalékba vigyél magaddal egy rúzst! Sajnos a száj kritikus része a sminknek, mivel ivás közben is elkenődhet, így érdemes a kistáskába eltenni egy rúzst, amivel korrigálhatod az este folyamán!
  • Púder vagy mattító lapok! Mivel elkerülhetetlen hogy a tánc közepette izzadj, ezért ha átzsírosodik a smink, és ez zavarna téged vigyél magaddal púdert vagy, ami még egyszerűbb, mattító lapokat! Remekül képesek eltüntetni az olajos foltokat, így gondtalanul élvezheted tovább az estét.

Természetesen ezeken kívül rengeteg stílusú smink létezik még, de talán ezek a legklasszikusabbak. Érdemes professzionális sminkessel megbeszélni elképzelésedet, hogy végül olyan legyen a party smink, mint amilyet megálmodtál és amiben végig tudsz bulizni egy éjszakát!

ebook

Arcápolási rutin

Remélem mondanom sem kell, hogy milyen fontos a megfelelő arcápolási rutin kialakítása, hiszen a smink is a tökéletes bőrképen mutat a leggyönyörűbben. Iratkozz fel a várólistára, amiben egy cikksorozatban elmesélem, hogy milyen szempontokat vegyél figyelembe!

Tóth Nikolett

Tóth Nikolett

Tóth Nikolett vagyok a cheeks on fleek blog megálmodója, emellett professzionális sminkes. Marketinges egyetemi tanulmányaim mellett vágtam bele a Glamour Makeup Academy makeup artist képzésébe, ahol hobbiból hivatás született.