Makeup by Nikolett Toth

Esküvői smink

Az esküvőszezon közeledtével nagy fejtörést okozhat az esküvői smink elkészítése. Akár vendégként vagy akár koszorúslányként veszel részt a Nagy Napon érdemes profira bízni!

Valószínűleg ismerős az az érzés, amikor esküvőre vagy hivatalos, és a legjobb formádban szeretnél megjelenni. Az esküvőszezon közeledtével nagy fejtörést okozhat az esküvői smink elkészítése. Akár vendégként vagy akár koszorúslányként veszel részt a Nagy Napon érdemes profira bízni, hogy a menyasszony mellett Te is tündökölhess (persze csak óvatosan, Őt nem túlragyogva).

Esküvői sminkek

A menyasszonyi sminkhez hasonlóan az örömanya, a koszorúslányok és a vendégek sminkjére is érvényesül a kevesebb néha több elve. Fontos, hogy az esküvői smink hordhatóan elegáns legyen, amellyel az egyéniséged, természetes szépséged hangsúlyozható ki. Illetve egy másik fontos szempont, hogy ne a smink viseljen téged, hanem Te viseld a szépítő sminket. Az esküvői smink szerepe, hogy kiemelje nőiességedet, szépségedet és előnyös vonásaidat és nem az, hogy eltakarjon Téged.

Esküvői smink tippek

Legyen visszafogott!

Mivel mégiscsak egy életreszóló eseményre vagy hivatalos, fontos, hogy ne úgy érkezz mintha egy hétvégi bulira mennél. Kerülni kell a szem és szájhangsúlyos sminkeket, hiszen nem feltétlenül kell kiemelni mindkettőt. A harsány esküvői smink helyett inkább legyen visszafogott, ragyogó, üde és friss!

Passzoljon mindenhez!

Valószínűleg előre tudható lesz az “esküvő színe” így érdemes hozzáillő ruhát és sminket is választani. Emellett pedig nyilvánvalóan az a legfontosabb, hogy a személyiségedhez, az arcformádhoz, a hajad színéhez is ugyanúgy passzoljon. Ha professzionális sminkesre bízod magad ez többé nem a Te problémád lesz, csak el kell mondj minden részletet, és biztos lesz a siker!

Legyen tartós!

Az esküvő jó esetben másnap hajnalig, akár reggelig is eltart, ezért fontos, hogy kibírjon az esküvői smink 12, akár 16 órát is. Itt jön a képbe a professzionális sminkes, aki ezt valóban meg is oldja számodra. A professzionális termékek megfelelő előkészítéssel szerencsére nagyon sokáig bírják, így nem kell aggódnod, hogy a sok tánc közepette elcsúszik a sminked.

Esküvői smink tippek

Tippek, hogy a legjobb formádat hozhasd!

Ha valóban szeretnél ragyogni a Nagy Napon érdemes pár tanácsot megfogadnod, amivel nagyban segítheted is a sminkes munkáját.

Radírozz!

A tökéletes bőrkép eléréséhez fontos eltávolítani az elhalt hámsejteket, így egy megfelelő alapot kapunk a smink elkészítéséhez. A hámló, kiszáradt foltok sajnos nagyon áttűnnek az alapozáson is, ezzel elrontva az összképet.

Hidratálj!

Az esküvőt megelőző napokban fogyassz sok folyadékot, lehetőleg vizet. Csodákat képes tenni a bőrrel, hiszen a sokkal teltebb, rugalmasabb, üdébb bőrön élvezet a smink elkészítése, és Te is észre fogod venni a különbséget.

Tarts magadnál korrigáláshoz alkalmas smink terméket!

Főleg a nyári esküvőknél jellemző, hogy a nagy hőségben és a tánc közepette kifényesedik a smink, ezért vagy púdert vagy mattító lapokat érdemes magunkkal vinni. Evés-ivás közben pedig a rúzs vagy a szájfény is lekophat, így érdemes egyet tartalékba tenni.

Professzionális esküvői sminkes

Vagy!

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy egy olyan opciót ajánljak fel, ami manapság egyébként is nagyon divatos.

Mivel a menyasszony és koszorúslányai, sőt sokszor még az örömanyák is mostanság együtt készülnek el a nagy esemény előtt, ezért érdemes lehet egész napra “bérelni” a professzionális sminkest.

A délelőtt folyamán nem csak a menyasszony megszépítésére van idő, de több koszorúslányt, illetve az örömanyákat is megszépíthetünk és felejthetetlen élmény lesz mindenki számára az együtt töltött idő.

A másik ok amiért mindenképp ajánlanám a sminkes egész napos jelenlétét, hogy az ünnepi ebéd/vacsora és a tánc során esetleges “hibákat” korrigálni lehessen rögtön a helyszínen, és ne mindenki magának próbálja menteni a menthetőt. Ez sok nyűgöt levesz a vállunkról.

Amiért még mindenképp ajánlanám ezt az opciót az nyilván a piszkos anyagiak. Több fő sminkelése esetén árengedmény jár, sokkal kedvezőbb lesz személyenként az ár, és még az esetleges kiszállás díja is több emberre hárul.

ebook

Arcápolási rutin

Remélem mondanom sem kell, hogy milyen fontos a megfelelő arcápolási rutin kialakítása, hiszen a smink is a tökéletes bőrképen mutat a leggyönyörűbben. Iratkozz fel a várólistára, amiben egy cikksorozatban elmesélem, hogy milyen szempontokat vegyél figyelembe!

Picture of Tóth Nikolett

Tóth Nikolett

Tóth Nikolett vagyok a cheeks on fleek blog megálmodója, emellett professzionális sminkes. Marketinges egyetemi tanulmányaim mellett vágtam bele a Glamour Makeup Academy makeup artist képzésébe, ahol hobbiból hivatás született.