Makeup by Nikolett Toth

Szalagavató smink

A szalagavató a legtöbb lány életében az első olyan igazi alkalom, amikor különlegesnek, gyönyörűnek érezheti magát és amelyre egész életében emlékezni fog.

Felvenni a báli ruhát, az elegáns magassarkút, elkészíteni a frizurát és persze a tökéletes sminket! Ezek a fontos momentumok rengeteg önbizalmat és gyönyörű emlékeket szereznek minden fiatal lánynak.

Pontosan ismerem ezt az érzést, hiszen én magam is csak néhány évvel ezelőtt éltem át ezt a felejthetetlen élményt. Emlékszem mennyire izgatott voltam, hogy életem eddigi legjobb formájában lássanak az osztálytársaim, barátaim, szeretteim. Számomra a sminkem elkészítése okozta a legtöbb “problémát”.

Nem tudtam, hogy készítsem el magamnak vagy bízzam professzionális sminkesre magam?!

Az utóbbit választottam és milyen jól tettem! A sok izgalom közepette nagyon megnyugtató érzés volt, hogy van egy profi, aki tudja, hogy mi áll jól nekem, és olyan sminket készít, ami biztosan egész éjszaka kitart.

Szalagavatós smink

A szalagavató smink kritériumai

A szalagavató smink esetében ugyanazok a szempontok érvényesek, mint a menyasszonyi sminknél is.

Legyen személyre szabott!

Szalagavató smink esetében is nagyon fontos, hogy passzoljon az egyénhez. Sajnos sok kollégánál látom, hogy a csoportos szalagavató sminkelésnél mintha tömeggyártás történne. Különböző tulajdonságú lányok, egy azonos smink. Lehet, hogy egy lányon jól mutat egy bizonyos smink, de ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek beválik. Fontos, hogy az előnyös tulajdonságokat hangsúlyozzuk ki, és mivel nem vagyunk egyformák ez mindenkinél másképp jelenik meg.

Legyen tartós!

Mivel a szalagavató nem egy félórás esemény, hiszen megelőzi egy próba, majd követi az afterparty, ezért nagyon fontos hogy bírja a megpróbáltatásokat. A táncok közötti átöltözéseket, az izzadtságot és a könnyeket mind-mind bírnia kell egy professzionális sminknek.

Legyen időtálló!

Ne feltétlen a mai trendnek akarj megfelelni! A szalagavató előtt érdemes konzultálni a sminkessel, küldeni egy fotót az elképzelésről, mert lehet működik az arcoddal egy mai sminkdivat, de elsülhet rosszul is ha mindenképp ragaszkodsz egy hozzád nem illő sminkhez. Gondolj bele, hogy vajon 10-20 év múlva is szívesen nézed majd vissza a szalagavatós képeidet, ha most épp a glitteres, zöld száj a trendi?!

Szalagavató smink tippek

Tippek a szalagavató sminkhez

Vegyél részt próbasminken!

Lehet, hogy nem szokványos szalagavató előtt próbasminkre menni, és talán sokan túlzásnak gondolják. De! Ha számodra fontos, hogy valóban az elképzelésedhez hű legyen a végeredmény érdemes egy próbát készíteni, hiszen csak így láthatsz több variációt is. Itt derülhet ki, hogy mit kedvelsz magadon a legjobban és mi áll neked a legjobban, mivel a szalagavató napján erre már nem lesz idő.

Légy hű önmagadhoz!

Ha a mindennapokban egyáltalán nem vagy csak nagyon minimális sminket viselsz, a szalagavatód napján ne akarj sötét, füstös szemeket, élénk vörös rúzzsal és óriási műszempillákkal. Nagyon szokatlan lesz és valószínűleg idővel meg is bánod döntésedet. Illetve a kevesebb néha több mondás igazán ideillő. Ne akarj totál másképp kinézni ezen a napon csak azért mert esetleg az osztálytársak így tesznek.

A sminked legyen összhangban a ruháddal!

Ha díszes, hangsúlyos ruhára esett a választásod érdemes visszafogni a sminket. Nem szerencsés mindent kihangsúlyozni, mert a végén túl sok lesz és bazári kinézetet kölcsönöz. Viszont, ha egy teljesen egyszerű, díszítés nélküli ruha lett a választott, feldobhatod egy száj vagy szemhangsúlyos sminkkel, így nem veszel el a tömegben.

Vész esetére tárazz be!

Mivel sajnos nem lehet melletted végig a sminkes, ezért jó ha előre gondolkodsz és 1-2 nélkülözhetetlen dolgot beszerzel. Egy professzionális sminknek 10-12, de akár 16 órát is simán ki kell bírnia. Viszont sajnos például a száj egy kissé problémás terület, hiszen mégiscsak eszik-iszik az ember egy pár falatot, kortyot. Akármennyire is próbálsz vigyázni rá sajnos nagy valószínűséggel korrigálni kell az este folyamán. Érdemes egy folyékony rúzst vagy színezett szájfényt beszerezni, amivel kijavíthatod az esetleges “hibákat”.

Illetve egy másik problémás dolog lehet a zsírosodás, kifényesedés. Szuper mattító lapocskákat lehet manapság beszerezni, így érdemes a kistáskába becsempészni egyet, és ha kifényesedsz pár mozdulattal eltüntetheted az olajos foltokat.

ebook

Arcápolási rutin

Remélem mondanom sem kell, hogy milyen fontos a megfelelő arcápolási rutin kialakítása, hiszen a smink is a tökéletes bőrképen mutat a leggyönyörűbben. Iratkozz fel a várólistára, amiben egy cikksorozatban elmesélem, hogy milyen szempontokat vegyél figyelembe!

Picture of Tóth Nikolett

Tóth Nikolett

Tóth Nikolett vagyok a cheeks on fleek blog megálmodója, emellett professzionális sminkes. Marketinges egyetemi tanulmányaim mellett vágtam bele a Glamour Makeup Academy makeup artist képzésébe, ahol hobbiból hivatás született.